Luizen op school

Hoofdluis is een hardnekkig verschijnsel dat op veel scholenLuizen
jaarlijks terugkomt. Effectieve bestrijding is alleen mogelijk wanneer het probleem gezamenlijk (school en ouders) wordt aangepakt en er gelijktijdig en zorgvuldig behandeling plaatsvindt. Tevens is het belangrijk dat op school een “klimaat” heerst dat luizen uit de taboesfeer haalt. Hoofdluis krijgen kan iedereen overkomen, ook kinderen met fris gewassen haren. Er open met kinderen en ouders over praten, voorkomt dat ouders uit schaamte school en bevriende gezinnen niet inlichten. Als iedereen elkaar inlicht bij besmetting en tegelijkertijd behandelt, kan de besmetting niet verder om zich heen grijpen.

Elke maandag (eventueel de maandagen erna) na de vakantie vindt er in de klas een luizencontrole plaats door "luizenmoeders" uit de groep. Mocht er bij uw kind sprake zijn van hoofdluis wordt u gebeld zodat u de luizen bij uw kind kunt bestrijden. Bij de dag van de controle is het fijn dat u rekening houdt met het kapsel van uw kind (geen vlechtjes, staart is prima).

Op school hebben alle kinderen een eigen luizencape (groep 1/2) of een luizenzak (groep 3 t/m 8) om de jas op de kapstok te beschermen tegen luizen.

Mocht u tussen de controles door merken dat uw kind luizen heeft, schaam u niet en laat het de groepsleerkracht weten zodat alle ouders van de kinderen uit de klas een mail krijgen om thuis extra te controleren.

Zo hopen wij de luizen op onze school onder controle te houden en krijgen.

Luisinjehaar Kammen Maar

Klik hier voor de volledige brochure.

Klik hier voor het bijbehorende
filmpje van de GGD